Ga naar de inhoud

Alarmsysteem

Met een alarmsysteem detecteert u indringers en schakelt u direct de hulpdiensten in

Een alarmsysteem of alarminstallatie is een effectieve methode voor inbraakbeveiliging. Het doel van een alarmsysteem is om de inbreker of ongewenste bezoeker weg te jagen door lawaai, lichtsignalen en/of directe doormelding naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC). Met een inbraakbeveiligingssysteem heeft u de mogelijkheid om het systeem in te schakelen als u weg bent maar ook als u thuis bent en gaat slapen, dan is op de begane grond alles beveiligd en heeft u bewegingsvrijheid op de verdieping waar uw slaapt. Dit is allemaal naar wens te programmeren en in te stellen.

Detectiemiddelen: een bedraad of draadloos alarmsysteem?

Een alarmsysteem maakt gebruik van een combinatie van bewegingsmelders en raam- en deurcontacten die op onopvallende plaatsen in uw huis of bedrijfspand geplaatst worden. Bij ongewenst bezoek detecteren deze sensoren een verandering in beweging of warmte, waarna het alarmsysteem een (hard) signaal af gaat geven. Dit wordt veroorzaakt door een binnen- of buitensirene.

Detectiemiddelen zijn o.a. magneetkontakten, ruimtelijke detectoren (passiefinfraroods, glasbreukmelders, radar), trilcontacten, rookmelders, hittemelders, etc. Deze detectiemiddelen zijn bedraad en draadloos te monteren. Het voordeel van een draadloos inbraakbeveiligingssysteem is dat u geen bedrading of leidingwerk ziet lopen, is zeer snel te installeren en is tevens makkelijk mee te nemen als u gaat verhuizen. Het voordeel van een be-draad alarmsysteem is dat u geen kosten heeft voor vervangen van de batterijen, dit soort installaties vergen veel installatietijd. 

Bediening van het alarmsysteem

Wat een belangrijke rol speelt bij een inbraakbeveiligingssysteem is de bediening. Als u een alarmsysteem laat installeren en de bediening is niet eenvoudig, dan is de kans groot dat u het alarmsysteem niet gaat gebruiken. En dat is zonde van de investering! Met de huidige alarmsystemen hoeft u zich over de gebruiksvriendelijkheid geen zorgen te maken. De systemen waar wij mee werken zijn eenvoudig in gebruik.

inbraakbeveiliging_alarminstallatie
  • De meest gebruikte manier om uw alarmsysteem te bedienen, is via een codebediendeel. Dit is een klein paneel met daarop cijfers waarop u de (zelfgekozen) code van het alarmsysteem intoetst om het systeem in of uit te schakelen.
  • Een alarmsysteem (vaak draadloos) kan ook bediend worden door middel van een zogenaamde tag. Dit is een soort sleutelhanger waar een chip in verwerkt zit. Deze manier van bedienen is erg veilig, omdat er wordt geen gebruik gemaakt van codes en de tag is niet op afstand uit te lezen door hackers. Door de tag te houden bij het beddenpaneel wordt het alarmsysteem in- of uitgeschakeld. Het voordeel van deze manier is dat u geen code hoeft te onthouden.
  • Uiteraard kan in deze digitale wereld de bediening via een smartphone niet ontbreken. De beveiligingsbranche is met haar tijd mee gegaan en de (digitale) mogelijkheden voor inbraakbeveiliging zijn eindeloos. Omdat de meeste mensen bijna altijd een smartphone bij zich hebben, kan het bedienen van uw alarmsysteem via een app op uw telefoon erg handig zijn. Uiteraard is de App wel beveiligd moet toegangscode, om te voorkomen dat anderen uw alarmsysteem kunnen bedienen als u uw telefoon verliest. De App zal ook een melding geven als er ingebroken wordt.

Particuliere Alarmcentrale (PAC)

Uw alarmsysteem kan verbonden worden met een Particuliere Alarmcentrale, ook wel een “meldkamer” genoemd. Dit is een centrale die 7 dagen in de week, 24 uur per dag bemand wordt. Van Loenen Beveiliging werkt hiervoor samen met de 24-uurs bemande alarmcentrale van SMC. De centralisten ondernemen direct actie bij calamiteiten. Zij volgen een inbraakmelding op door contact op te nemen met personen die door u zijn opgegeven. Dat kunt u zelf zijn, maar ook uw partner, familie of vrienden. Ook kunnen zij, afhankelijk van de gemaakte afspraken, de politie alarmeren bij onraad. Als u met regelmaat in het buitenland verblijft, of niet thuis bent, kan het een fijn gevoel geven dat een PAC over uw woonhuis ‘waakt’ en actie onderneemt bij inbraak. Uiteraard is het niet veprlicht om aangemeld te zijn bij een PAC.

Wat kost een alarmsysteem?

Inbraakbeveiliging is maatwerk waarbij zorgeloos wonen voorop staat. Voor elk budget is een oplossing mogelijk die aangepast kan worden aan uw wensen. Mijn eigen alarmsysteem Valobes21, kan ik al aanbieden voor € 399,00 incl. montage en programmering. Van Loenen Beveiligingstechniek heeft meer dan 30 jaar ervaring in het monteren van alarminstallatie. Laat u vrijblijvend informeren!